Τοποθεσία

Το Boutique ξενοδοχείο ΤΟΥΡΙΣΤ βρίσκεται στην πανέμορφη γουλόστρωτη παραλία του Αργοστολίου με τους εντυπωσιακούς φοίνικες.
Περπατώντας την παραλία προς την είσοδο της πόλης θα συναντήσετε την γέφυρα De Bosset, την μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα της Ευρώπης με μήκος 689,9 μέτρα, ενώ προς την αντίθετη κατεύθυνση της παραλίας θα συναντήσετε τις Καταβόθρες (ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο) και τον περίφημο Φάρο των Αγίων Θεοδώρων.
Πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο βρίσκεται το Λιθόστρωτο, ο εμπορικότερος δρόμος της πόλης που βρίσκονται όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι καφετέριες.
Στην αρχή του Λιθοστρώτου θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα με το περίφημο επιχρυσωμένο, σκαλιστό, ξύλινο τέμπλο της.
Στην συνέχεια θα συναντήσετε την Καθολική εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου φιλοξενεί την περίφημη εικόνα της Παναγίας της Πρεβεζιάνας.
Στο τέλος του Λιθοστρώτου θα βρείτε την Πλατεία Καμπάνας με τον Πύργο του Ωρολογίου.
Στην αντίθετη πλευρά του Λιθοστρώτου θα βρείτε την κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Βαλλιάνου με το ομώνυμο άγαλμα να δεσπόζει στην άκρη της, στην οποία θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία από καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ. 
Στην είσοδο της πλατείας βρίσκεται το Ίδρυμα Υιών Παναγή Φωκά-Κοσμετάτου με πλούσια συλλογή νομισμάτων και φωτογραφικό υλικό από τον καταστροφικό σεισμό του 1953.
Λίγο παραπάνω βρίσκεται η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη με παραπάνω από 62.000 τόμους, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 1535.
Στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης στεγάζεται το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στις συλλογές του καλύπτει όλη την σύγχρονη ιστορία της Κεφαλονιάς: από την Ενετική κατάκτηση (γύρω στο 1500 μ.Χ.)  έως την καταστροφή από τους σεισμούς το 1953.